Wednesday, March 9, 2011

Cara Letak Gambar Dalam Blog

Mungkin anda lebih tahu bagaimana cara untuk meletakkan foto yang ada di laman web, blog,facebook ke dalam blog anda. Ya bagi sesetengah orang klik lakaran gambar image yang ada di atas kotak blog.

Saya dapat teknik baru, yang tidak perlu memuat turun gambar itu terlebih dahulu, tetapi hanya klik kanan tepat di atas gambar yang hendak di salin itu. Kemudian klik copy image url seperti gambar dibawah

Kemudian setelah anda memilih Copy Image URL, anda pergi ke ruang blog anda dan taip
seperti gambar di bawah...

Ada "" (2 titik) tersebut, anda letaklah kursos tetikos dan klik kanan, paste atau terus tekan CTRL + V.

Lihat hasilnya. Klik Edit Html, klik Compose... ada tak gambar tadi?

Mudah je kan... mula-mula copy Image URL dan Paste kat Blog dengan menggunakan key img src" "... Tengok ni satu gambar yang saya paste kat sini, yang di ambil dari facebook.


atau
Selamat mencuba......

No comments:

Post a Comment

SELAMAT DATANG

Posting Sebelum

Anugerah Blog Dinamik 2014

Anugerah Blog Dinamik 2014
Untuk Warga Blogger Guru
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

komen fb

komen fb

pluggin

komen fb