CATATAN LALU

. tajuk2 penting

Admin

Admin
Klik pada gambar

About

Posting Sebelum

Kata Renungan

Alangkah HEBATNYA seseorang yang tetap mampu mengedepankan akhlakul karimah disaat dia sedang di uji dengan ujian yang sangat getir
norish77

Kedai Buku Online

Navigation

Powered by Blogger.

Followers

Catatan Lalu

Search This Blog

Loading...
Wednesday, March 9, 2011

Cara Letak Gambar Dalam Blog

Mungkin anda lebih tahu bagaimana cara untuk meletakkan foto yang ada di laman web, blog,facebook ke dalam blog anda. Ya bagi sesetengah orang klik lakaran gambar image yang ada di atas kotak blog.

Saya dapat teknik baru, yang tidak perlu memuat turun gambar itu terlebih dahulu, tetapi hanya klik kanan tepat di atas gambar yang hendak di salin itu. Kemudian klik copy image url seperti gambar dibawah

Kemudian setelah anda memilih Copy Image URL, anda pergi ke ruang blog anda dan taip
seperti gambar di bawah...

Ada "" (2 titik) tersebut, anda letaklah kursos tetikos dan klik kanan, paste atau terus tekan CTRL + V.

Lihat hasilnya. Klik Edit Html, klik Compose... ada tak gambar tadi?

Mudah je kan... mula-mula copy Image URL dan Paste kat Blog dengan menggunakan key img src" "... Tengok ni satu gambar yang saya paste kat sini, yang di ambil dari facebook.


atau
Selamat mencuba......

0 comments:

Post a Comment

Foto Ceramah Motivasi UPSR dan Pencegahan Dadah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gambar Terbaru : Bengkel di Kuching Sarawak

Blog Archive