Search This Blog

Loading...
Wednesday, March 9, 2011

Cara Letak Gambar Dalam Blog

Mungkin anda lebih tahu bagaimana cara untuk meletakkan foto yang ada di laman web, blog,facebook ke dalam blog anda. Ya bagi sesetengah orang klik lakaran gambar image yang ada di atas kotak blog.

Saya dapat teknik baru, yang tidak perlu memuat turun gambar itu terlebih dahulu, tetapi hanya klik kanan tepat di atas gambar yang hendak di salin itu. Kemudian klik copy image url seperti gambar dibawah

Kemudian setelah anda memilih Copy Image URL, anda pergi ke ruang blog anda dan taip
seperti gambar di bawah...

Ada "" (2 titik) tersebut, anda letaklah kursos tetikos dan klik kanan, paste atau terus tekan CTRL + V.

Lihat hasilnya. Klik Edit Html, klik Compose... ada tak gambar tadi?

Mudah je kan... mula-mula copy Image URL dan Paste kat Blog dengan menggunakan key img src" "... Tengok ni satu gambar yang saya paste kat sini, yang di ambil dari facebook.


atau
Selamat mencuba......

0 comments:

Post a Comment

Produk PRS

Barangan PRS klik sini afraina.com
Penghantaran sms pukal klik sini
Sebarang pertanyaan bahan prs dan kaunseling boleh hubungi 011-1081 5141

Welcome To Our Website

Selamat Datang ke Blog Norish77

About

Posting Sebelum

Links

Blog Anda di sini?

Hari Guru

Clock

Free Gadjet

skbangi@facebook.com

Angah Hafiezhah

Tulisan Bergerak


Salam Penghargaan dan Jutaan Terima Kasih
kepada pelawat blog Kembara Hidup







Side Bar

Salam..Blog Kembara Hidup kembali menukar paparan, semoga ada manfaat penulisan yang ada disini

Powered by Blogger.

Follow by Email

Popular Posts

Followers

Blog Archive

Copyright Text

Popular Posts